Najino raziskovanje


NAROČILA IN INFORMACIJE
info@alphanatur.com

Zakaj uživati pekovske izdelke z drožmi?

Izbira pekovskih izdelkov pripravljenih z drožmi (sourdough) prinaša kar nekaj prednosti za naše telo.

Droži so preprosta zmes moke in vode. Ta na toploti začne fermentirati ali po domače vreti. Droži so torej naravno vzhajalno sredstvo, ki lahko povsem nadomesti pekovski kvas.

Najpomembnejša lastnost uporabe droži je prav gotovo boljša prebavljivost. Droži razgrajujejo gluten in druge težje prebavljive sestavine v moki, kar olajša prebavo. Zaradi tega je kruh oziroma izdelek z drožmi pogosto primernejši za ljudi z občutljivostjo na gluten (izvzeti so seveda tisti s celiakijo).

Kruh z drožmi ima tudi nižji glikemični indeks kot večina trgovinskih ali klasično (s kvasom) pripravljenih kruhov. To pomeni, da počasneje sprošča sladkorje v krvni obtok, kar pomaga ohranjati stabilnejšo raven sladkorja v krvi.

Proces fermentacije z drožmi poveča biološko razpoložljivost hranil, kot so vitamini skupine B, folna kislina, železo, cink in magnezij. Na kratko, telo z uživanjem pridobi več hranilnih snovi.

Med fermentacijo se razvijejo koristne bakterije - probiotiki, ki lahko pozitivno vplivajo na zdravje črevesja.

Kruh z drožmi temelji na naravni fermentaciji, brez uporabe komercialnih kvasovk, kar je bolj naraven in tradicionalen način priprave kruha.

Zaradi naravne fermentacije kruh z drožmi običajno ostane svež dlje časa in je manj dovzeten za plesni. Pogosto ne vsebuje dodatnih konzervansov, izboljševalcev ali drugih aditivov, ki jih najdemo v mnogih klasično pripravljenih kruhih.

Kruh z drožmi ima značilen, bogat in rahlo kiselkast okus, ki je rezultat dolge fermentacije. Mnogi ljudje cenijo to edinstveno aromo in teksturo, ki jo je težko doseči s hitro pripravljenimi kruhi.
 
Izbira kruha z drožmi torej pomeni, da se odločimo za bolj hranljivo, prebavljivo in okusno alternativo komercialnim kruhom. Prav tako podpiramo tradicionalne metode peke, ki so bolj prijazne do okolja in kulture prehranjevanja.


Priljubljene jedi, ki so lahko pripravljene doma:
Burger z bombetko z drožmi
Deli:
Izdelava: MMstudio
zapri Na spletnih straneh Alphanatur.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.