Najino raziskovanje


NAROČILA IN INFORMACIJE
info@alphanatur.com

Vitamin D3

Eden najpomembnejših D vitaminov je vitamin D3, ki je pomemben za zdravje kosti in imunskega sistema. Poznamo ga tudi pod imenom "sončni vitamin."

 
D3 vitamin je pomemben za naše zdravje, saj igra ključno vlogo pri absorpciji kalcija, ta pa je bistven za zdravje naših kosti.

Naravni način oskrbe z vitaminom D3 je izpostavljenost nezaščitene kože sončnim žarkom, saj njihovo delovanje tvori lasten vitamin D. Večjo površino kot izpostavimo, več vitamina se bo tvorilo. UVB indeks je zelo nizek od oktobra do aprila, v tem obdobju tvorjenja vitamina D3 praktično ni.

Moč žarkov narašča tudi z nadmorsko višino, hkrati pa se pri odbijanju od snega ali vodne gladine, njihova vrednost skoraj podvoji. Seveda je potrebno čas izpostavljenosti soncu prilagoditi tipu kože in starosti. Ljudje s svetlo poltjo, ter malčki in starostniki so za dolžino izpostavljenosti najbolj občutljivi, zato se priporoča najkrajši čas sončenja.

Nekaj vitamina D lahko zaužijemo s hrano, vendar potrebam še zdaleč ne moremo zadostiti. Ne velja pravilo, da ob večji količini zaužitega živila dobimo tudi več vitamina. Tako, da potrebe po omenjenem vitaminu s hrano še zdaleč niso pokrite.

Najbolj omembe vreden vir vitamina D3 so mastne ribe, upoštevati pa je potrebno tudi, da je pri gojenih ribah ta delež še manjši. Manjše vrednost vitamina D najdemo še v rumenjaku, govejih jetrih, maslu, sirih in mleku.

Zaradi naše zemljepisne lege in sodobnega načina življenja, sami težko tvorimo dovolj vitamina D skozi celo leto. Zato je jemanje vitamina D v obliki prehranskih dopolnil edini zanesljivi vir vnosa. Alphanatur Vitamin D3 vsebuje kar 5000 enot in tako ena kapsula zadostuje za 5 dni.


Zadostna raven vitamina pomaga krepiti naš imunski sistem, da se telo lažje obrani pred okužbami.

Pomanjkanje vitamina D je pri ljudeh najpogostejša prehranska pomanjkljivost. Kako pomanjkanje vpliva na naše zdravje?
  • oslabljene kosti in s tem tveganje za osteoporozo
  • šibkost mišic
  • utrujenost
  • težave s spanjem
  • slabi imunski sistem in večja dovzetnost za okužbe
  • pomanjkanje apetita
  • nihanje razpoloženja
 
Deli:
Izdelava: MMstudio
zapri Na spletnih straneh Alphanatur.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.