Najino raziskovanje


NAROČILA IN INFORMACIJE
info@alphanatur.com

Petra, iskalka sreče

"Vse na svetu se zgodi z razlogom!"

 "Šele sedaj razumem pomen tega stavka. Sedaj, ko je za mano že cel kup izzivov in preizkušenj, z lahkoto trdim, da je vse to res. V določenem trenutku svojega življenja sem se počutila, kot da mi je nekdo iztrgal del srca, ga razrezal na koščke in odvrgel pol metra pred mano. V tistem hipu nisem čutila, da bom zmogla naprej, sama ne. Bolelo je, vendar odločila sem se, da tokrat sebe postavim na prvo mesto."

"Sem mamica treh majhnih fantičkov, ki prav tako kot jaz sprva niso razumeli situacije. Le kako bi jo, ko pa še sama nisem vedela, v kaj se spuščam. Živiš dokaj udobno življenje. Imaš službo, zdrave otroke, urejen dom, moža, prijatelje okrog sebe in misliš, da nič ne more zamajati na videz popolne družinske idile," se svojih občutkov spominja Petra.

"Takrat še moj mož in oče najinih otrok se je odločil, da bo svojo pot nadaljeval z drugo partnerko. S "culo v roki", sem se skupaj z otroki nato začasno preselila k svojim staršem, ki so mi nudili oporo, sedaj pa živimo v najetem stanovanju, kjer uživamo življenje na svojem. Energijo črpam iz vsakdanjih izzivov, ki mi pridejo na pot, le te pa se učim obračati sebi v prid, z namenom, da se iz njih kaj naučim."
 
"Življenje je v resnici prekratko, da bi ne živeli izpopolnjeno. In verjamem, da bom otrokom predala vzorce, ki jim bodo pomagali, da bodo v življenju srečni in zadovoljni."

"Zelo dobro se spominjam dneva, ko sem izvedela, da ima oče najinih otrok drugo žensko. Počutila sem se kot žrtev, ki ne bo nikdar več, kot le dojilja svojim otrokom, sredstvo za reprodukcijo in služkinja vsem, ki so tega željni. V meni pa je kljub vsemu tlela želja po polnem življenju, po ljubezni, po svobodi. In ker me je ta moja radovednost vlekla naprej, sem kar hitro pograbila prvo knjigo o osebni rasti. Tej je kmalu sledila druga in tretja...na tej poti brskam za različnimi kvalificiranimi terapevti, svetovalci, ki imajo različne poglede in pristope svetovanja.  Vendar ne glede na vse, pri vsakem dobim vsaj drobec zase in se učim ter urim v tem oz. vem, česa ne želim. Na tej poti okrevanja so mi v največjo oporo moja družina in prijatelji. So moj steber, ko je težko."
 
"Takrat, ko mi je najbolj težko, samo ustavim trenutek, se umirim in se zavem, da največje darilo že imam: tri zdrave otroke. Iz njihove razigranosti in ljubezni pravzaprav črpam moč za vse, kar me na poti čaka. Otroci so čista ljubezen. In oni so razlog, zakaj po vsem tem času sebe ne vidim več kot žrtev, temveč kot zmagovalko, ki je zmogla stopiti iz toksičnega odnosa v neznano. Ne bom lagala, da ni bilo težko, ker še vedno včasih je, ampak je vredno. Vredno je zato, ker zvečer mirno zaspim, vredno zato, ker se opazi razlika tudi v vedenju mojih otrok. Vredno je zato, ker se moje dojemanje do okolice spreminja in zato, ker se sama spreminjam. In še enkrat bi šla na isto pot, še enkrat bi se odločila enako in sedaj res vem, da se je to zgodilo z razlogom, da življenje primem v svoje roke in ga začnem živeti."
 
"Pomembno je, da se na poti do cilja ne ustavljamo. Vsak korak pa naj bo varen, stabilen in premišljen. Na poti se ne oziramo nazaj, naš cilj je prihodnost in energijo je potrebno usmeriti le naprej."

"Definitivno me je situacija pripeljala do tega, da si znam vzeti čas zase in da zaradi tega nimam slabe vesti. Da si brez slabe vesti tudi kaj lepega kupim, pa čeprav je to kuharska knjiga, saj me tudi to dela žensko. In vse te vzorce bi rada prenesla na fante. Še zlasti zaradi tega, da bodo spoštovali žensko, da jim ne bo samoumevna oz. bi jo obravnavali kot objekt ali mamo (služkinjo). Tako kot sem sedaj, se vidim tudi v prihodnosti, pomirjena s sabo, optimistična in hvaležna za vsak dan."

Petra se pri svoji osebni rasti osredotoča na več oseb. Ena izmed najpomembnejših ji je Sabina Košmrl, srčna učiteljica. Zadnje čase, pa zelo rada posluša tudi podcaste Klemna Selakoviča, kjer najde veliko navdiha.

Petrini predlogi za branje in osebno rast:
Peklenska gugalnica,
Ženske, ki preveč ljubijo,
Ne me silit da ti lažem,
V opoju Narcisa...
 
Petra je ljubiteljica narave, kuhanja, predvsem pa peke in je odlična v pripravi slaščic in tort.

Njene izdelke si lahko pogledate na Facebooku in Instagramu, morda vas prepriča kakšna od njenih mojstrovin, ki bo zvezda na vašem naslednjem praznovanju.

Deli:
Izdelava: MMstudio
zapri Na spletnih straneh Alphanatur.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.