Najino raziskovanje


NAROČILA IN INFORMACIJE
info@alphanatur.com

Kako kolagen vpliva na naše lase?

Kolagen najdemo vseh delih človeškega telesa. Ta beljakovina vpliva na mladosten in zdrav videz kože, pozitivno vpliva na nohte, zobe, črevesje in je ključna za rast in krepitev las.

Res je, da so zdravi in močni lasje del genetskega zapisa, vendar tega ne bi smeli jemati kot samoumevno. Naša prehrana naj vsebuje snovi kot so :
  • železo
  • cink
  • Vitamin E, B in A - ti so ključni za krepke lase.

Poleg vitaminov in mineralov, pa pomembno vlogo pri zdravju las igrajo tudi beljakovine, predvsem kolagen. Alphanatur kolagen skupaj z dodanimi vitamini spodbuja tudi lastno tvorbo kolagena.
 
Nekoč zdravi lasje, postopoma postajajo vedno šibkejši in brez leska. Zdravje lasnih mešičkov je namreč predpogoj za rast las.

Prekomerno izpadanje oz. upočasnjena rast sta največkrat povezana prav s poškodovanimi mešički, te poškodbe, ki upočasnjujejo rast, pa so nemalokrat posledica oksidativnega stresa. Kolagen tvori velik del dermisa, kjer se nahajajo tudi mešički. Z leti, ko raven kolagena upada se tako poveča tudi verjetnost za krhke in oslabljene lase.

Oksidativni stres lahko omejimo s  t. i. antioksidanti, ki jih med drugim vsebuje tudi kolagen. Za rast las je potreben zadosten vnos antioksidantov, vsebujejo jih različna živila, če vnos ni zadosten ga lahko ustrezno dopolnimo tudi s prehranskimi dodatki.

Najbolj vidna posledica zdravih lasnih mešičkov - so zdravi lasje. Seveda pa je pomembno, da se krepitve las lotimo celostno, osnova naj bo v prvi vrsti urejena prehrana, ki je bogata s hranili. Vnos dodatnega kolagen pa bo nato poskrbel za še hitrejšo rast las.


Zato je kolagen vsekakor koristen dodatek za rast las ter njihovo krepitev, upočasni se celo proces sivenja, na katerega poleg genetike vpliva tudi oksidativni stres. Priporočava hidroliziran kolagen, pri katerem je možna najboljša absorpcija. Telo ga zaradi majhnih delcev nemudoma sprejme, v telesu pa se naloži tam, kjer ga ta potrebuje, zato velja za najkakovostnejši kolagen na tržišču.


Poleg vsebnosti kolagena je pomembno, da prehransko dopolnilo vsebuje tudi snovi, ki spodbujajo naravno tvorbo v telesu, saj je kolagen najbolj zastopana beljakovina v našem telesu. Na prvem mestu je gotovo vitamin C, ki poskrbi, da naše telo uspešno sintetizira kolagen za lase, kožo, nohte, žile, črevesne stene, mišice, dlesni in zobe. Za uspešno tvorbo lastnega kolagena poskrbijo še cink, biotin in hialuronska kislina. To popolno kombinacijo najdete v Alpanatur prehranskem dopolnilu.
Deli:
Izdelava: MMstudio
zapri Na spletnih straneh Alphanatur.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.