Najino raziskovanje


NAROČILA IN INFORMACIJE
info@alphanatur.com

Beli žajbelj

Beli žajbelj (Salvia apiana, White Sage) raste predvsem v Kaliforniji in Mehiki. Danes je razširjen tudi drugod in ga najdemo tudi pri nas. Ta rastlina je znana po svojem prijetnem vonju.

Ima srebrno-zelene liste, ki so prekriti s finimi dlačicami in oddajajo močan, prijeten vonj.

V avtohtonih ameriških kulturah, beli žajbelj igra pomembno vlogo v tradicionalni medicini. Uporablja se lahko za lajšanje prebavnih težav, za čiščenje dihalnih poti in kot sredstvo za odpravljanje vročine.

Beli žajbelj je znan tudi po svoji uporabi v svetih in duhovnih obredih. V nekaterih ameriških in indijanskih kulturah se beli žajbelj uporablja za čiščenje prostora ali posameznika pred začetkom ritualov ali meditacije. Ta praksa se imenuje tudi "saging" in je postala priljubljena tudi zunaj izvornih kultur.

Verjame se, da ima beli žajbelj sposobnost odstranjevanja negativne energije iz okolja ali osebe, kjer se žajbelj prižge in pusti, da dim napolni prostor, medtem ko se izgovarjajo afirmacije ali molitve za čiščenje. Z značilno zeliščno aromo je čudovito kadilo– odlično deluje tudi kot naravni osvežilec zraka. Ustvarja čisto in prijetno okolje za meditacijo in jogo, pomirja v stresnem obdobju, po prepiru in očisti tudi negativne energije na energetskem polju posameznika. Lahko pa ga prižgemo preprosto za boljše počutje in sprostitev. Beli žajbelj ima antimikrobne značilnosti, pomaga pri odstranjevanju bakterij, virusov in gliv iz prostora, ter odganja insekte.
 
Zaradi svoje duhovne in aromatične vrednosti je beli žajbelj postal priljubljen tudi v sodobni alternativni medicini in duhovni praksi. Izdelujejo se izdelki, kot so palčke ali snopi za kajenje, kadila in aromatična olja, ki vsebujejo beli žajbelj.

Poglej ponudbo
 
Deli:
Izdelava: MMstudio
zapri Na spletnih straneh Alphanatur.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.