Najino raziskovanje


NAROČILA IN INFORMACIJE
info@alphanatur.com

Metka, timski coach, praktik reinoviranja

Mentorica in vseživljenjska učenka, ki je doživela t.i. "popolno nevihto", se soočila s strahom in izgubo, zaupala sebi, šla po moč, in odkrila svojo super moč - REINOVIRANJE.

Stopila je na samostojno podjetniško pot, s srčno željo in poslanstvom, da skupaj naredimo svet boljši kot je zdaj.

Metko motivira, ko pomaga drugim, da odkrijejo moč v sebi, preskočijo ovire, se veselijo majhnih in velikih dosežkov, ker se tudi skozi ta proces marsikaj nauči o sebi. To sproti najbolje opaža pri svoji 6-letni Lari, ki ji je v življenju tudi največji navdih. Ko vidi, da ima to, kar počne smisel in korist ne le zanjo, ampak bistveno širše, je to tak čudovit občutek, ki jo žene naprej, da tudi takrat, ko ne cvetijo rožice, ko sonce ne sije, vstane in gre pogumno naprej.

Ker je oseba, ki se rada uči, jo motivira, žene že sam proces iskanja, raziskovanja, odkrivanja, učenja. Če pa zazna padec motivacije, si pogleda kakšen TED talk, webinar, članek ali prisluhne nasvetom tistim, ki navdihujejo njo.

Njena rutina se, kot pri vsaki mamici, začne zjutraj, ko svojo 6-letnico varno in trudi se, da tudi z nasmehom, odpelje v šolo. Potem si – če nima kakšnih dogodkov, treningov – vzame čas za zajtrk in kavo ter pregleda maile. Čas od 9. do 12. ure je prvenstveno namenjen projektom in aktivnostim, ki so pomembne in nujne. Pregleda LinkedIn, ki je tudi edino socialno omrežje, ki ga zadnje čase spremlja, kosilo in nadaljuje s pripravo programov, pisanjem člankov, opravi vse potrebne klice in že je ura 15.00, ko gre po Laro v šolo, ter jo odpelje na njene popoldanske aktivnosti. Popoldne vsaj eno uro kvalitetno preživi s hčerko, bodisi, da skupaj pečeta palačinke, plešeta, sestavljata lego kocke. Sledi večerja in obvezno branje in crkljanje pred spanjem. Ko hčerka zaspi, ima čas, da še kaj napiše, na kratko naredi seznam ključnih zadev za prihodnji dan, opravi pogovor s prijateljico, knjiga ali webinar in zaslužen počitek. Eno popoldne in večer v tednu pripada samo njej (na tem mestu je hvaležna mami, da z veseljem opravlja nalogo babice). Vzame si ga za vadbo tai chi-ja & qui-gonga, se dodatno izobražuje za coacha ali piše za LinkedIn. Od prvega januarja vsak dan objavi eno vprašanje ali zapis, in spremlja kako se ljudje odzivajo.
 
Njeni vikendi so stvar navdiha in nima strogo do minute začrtanih aktivnosti. Skok v naravo, izlet, ogled kakšne predstave, filma. Je pa zelo organizirana, ko gre za potovanja in počitnice, tako da so ji številne prijateljice že rekle, da bi bila odlična načrtovalka počitnic in v veliko pomoč tudi drugim.  
 
Metka pravi, da smo za svojo srečo odgovorni predvsem sami. Opaža pa, da ko je sama pomirjena, ko žari, oddaja prav posebno pozitivno energijo in stvari tečejo tekoče, v nekakšnem »flow-u«, predvsem pa je takrat njena Lara pomirjena. Zato pravi, da je vredno, da se za to potrudi. Ne uspe pa vedno.

Navdušuje jo Življenje samo. Rada živi in po številnih padcih, razočaranjih, izgubah ljubljenih oseb, še toliko bolj ceni, da je tu, da je zdrava, in so njej najdražje osebe zdrave. Veliko ji pomeni to, da je mama, prijateljica, hči, sestra. Pravi, da ni samoumevno, da imaš vse to in je zato še toliko bolj hvaležna. Zadnje čase jo njena Lara navdušuje s številnimi zgodbicami, ki jih ustvarja in pripoveduje.
Uživa, ko odkriva nove stvari, se sooča z izzivi, organizira in vodi dogodke, izpelje treninge ali coaching za time ali posameznike, ustvari varen prostor za ljudi, da lahko spregovorijo, so slišani, ter z njeno podporo in pomočjo najdejo moč in talente v sebi, rastejo, ter se razvijajo. Skratka, da vsi skupaj rastemo ter živimo lepše in boljše.    

Trenutno je v fazi reinoviranja, kar zajema predvsem spremembe na karierni poti. V prihodnjih 15, 20 letih želi pustiti globlji odtis v družbi, na področju zdravja, ker brez tega nas preprosto ni. Prvenstveno se vidi kot coach (medical, caregiver, team coach), kjer se tudi izobražuje, trener in mentor za t.i. življenjske veščine, kamor sodi empatija, čustvena agilnost, komunikacija. Vidi se kot osebo, ki bo prispevala vsaj kakšen puzzle, ter »povezala« ključne deležnike v zdravstvu (medicinski del, bolnike, svojce, širšo družbo). Najprej v Sloveniji, potem pa morda tudi širše v Adriatic regiji.  

Njej drage vrednote, v skladu s katerimi si prizadeva živeti in ji predstavljajo nekakšen smerokaz, navigacijo, so:
 
  • POGUM - Čarobnost poguma se resnično skriva v samem potovanju, ko zavestno izstopimo iz cone udobja, se soočimo s strahovi, ovirami, preizkušnjami, se učimo novih znanj, veščin in rastemo drug ob drugem in z drugim.
  • NAVDIH - Iskanje novih priložnosti za razvoj in rast ji predstavlja stalen izziv in priložnost, da motivira in spodbuja tudi druge, da si postavljajo vznemirljive cilje, verjamejo vase in živijo svoje sanje.
  • OPTIMIZEM - Z optimističnim in strastnim pristopom podpira prizadevanja za pozitivne spremembe pri sebi in drugih. Življenje je kot mavrica: večja kot je nevihta, svetlejše so barve na nebu, ko za dežjem posije sonce.
  • PRISTNOST - Je iskrena, odprta, in je ni strah pokazati ranljivosti. Ta ji pomaga prisluhniti in odkriti, kdo v resnici je, kaj jo žene. Pomaga ji izraziti, kaj v resnici čuti, želi in potrebuje, ter se globlje povezati z drugimi in jih razumeti.
  • SKRBNOST - V ospredje postavlja tesne odnose in srčne povezave, spodbuja sodelovanje in deljenje izkušenj z drugimi (z družino, prijatelji, partnerji, sodelavci, ekipami, ...) v obojestransko korist, učenje in izpolnitev.

Metka se aktivno vključuje v družbo, njene odtise lahko najdete na :
Deli:
Izdelava: MMstudio
zapri Na spletnih straneh Alphanatur.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.